#1 16-08-2010 13:52

 Damian

http://img696.imageshack.us/img696/5140/rangadmin.gif

10751758
Skąd: Aleks
Zarejestrowany: 15-08-2010
Posty: 33008
Punktów :   
Stopień: Ćwik
Drużyna: 33ADSH

Kucharskie

KUCHCIK *   http://www.zieloneslonce.krakowpodgorze.zhp.pl/images/spr/kucharskie.jpg

1.Przygotował/a w terenie posiłek dla zastępu, korzystając z kuchni polowej lub kuchenki turystycznej.
2.Zadbał/a o estetyczny wygląd polowego “stołu”.
3.Przestrzegał/a zasad higieny przy sporządzaniu posiłków i zapoznał/a z nimi zastęp.
4.Przygotował/a śniadanie lub kolację dla domowników.
5.Przygotował/a podwieczorek według własnego pomysłu.

KUCHARZ * *

1.Prawidłowo posługiwał/a się sprzętem kuchennym (nożami, tłuczkami, maszynką do mielenia, garnkami i patelniami różnej wielkości, cedzakiem).
2.Ułożył/a urozmaicony jadłospis na kilkudniowy biwak lub na tydzień obozu dla całej drużyny.
3.Przygotował/a obiad dwudaniowy dla rodziny, estetycznie go podając.
4.Wybrał/a miejsce na kuchnię na biwaku drużyny urządził/a ją funkcjonalnie.

KUCHMISTRZ–KUCHMISTRZYNI * * *

1.Rozplanował/a i urządził/a blok kuchenny na obozie drużyny lub kilkudniowym biwaku.
2.Kierował/a co najmniej przez trzy dni służbą kuchenną na obozie drużyny lub na biwaku: układając jadłospisy, gotując każdego dnia inną zupę, przygotowując dania mięsne i jarskie.
3.Poznał/a zasady racjonalnego żywienia dzieci i dorosłych.
4.Ułożył/a wybraną dietę: (np.: niskokaloryczną, dla cukrzyków, dla diabetyków) oraz wyliczył/a podstawowe wartości odżywcze w stosunku do tej diety.
5.Przygotował/a młodszych do próby na sprawność “kuchcika”.


http://img.userbars.pl/143/28488.png

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
kořenovĂŠ čistĂ­rny Hora SvatĂŠ Kateřiny www.hotels-world.pl Odżywka do rzęs nieruchomości wakacyjne materace hilding